We zijn verknocht aan wat deze omgeving biedt

Jos Heijneman (49) woont al 17 jaar in het Duitse Alstätte, net over de grens bij zijn geboorteplaats Haaksbergen. Met zijn vrouw trok hij jarenlang van camping naar camping. Totdat bij zijn vriendin de spierziekte MS opspeelde. De zoektocht naar een vaste seizoensplek leidde naar Camping De Wieden.

“We ontdekten de camping bij toeval op een Duitse verkoopsite voor stacaravans en chalets. We zijn gaan kijken en waren aangenaam verrast. We troffen een ruim opgezette seizoensplek aan, met veel privacy. Op een locatie middenin de natuur. De stacaravan was verouderd, maar met mijn beroep kon ik daar snel iets aan doen.”

Prachtig waterdorp

“Met mijn bedrijf stacaravanopmaat.nl bouw en vernieuw ik stacaravans en chalets. Dit was de ideale gelegenheid om er een voor onszelf te bouwen. Nadat we de omgeving verkenden, waren we helemaal verkocht. Belt-Schutsloot bleek een prachtig waterdorp en toen we tussen de meren Belterwiede en Beulacker doorreden, wisten we niet wat we zagen!”

“Omdat het op mijn vrije uurtjes aankwam, duurde de bouw een jaar. Zes jaar geleden overnachtten we voor het eerst op Camping De Wieden. Een plek waar we nooit meer wegwillen. Met onze twee honden hebben we het er heerlijk. Als we rust zoeken, gaan we wandelen, fietsen of varen. Zoeken we reuring? Ook dan heeft de omgeving veel te bieden.”

Volop evenementen en uitstapjes

“De sleepbootdagen in Zwartsluis, de Meppeler donderdagen, de Steenwijker vestingsdagen zijn publiekstrekkers. Zoals dat helemaal geldt voor de gondelvaarten van Belt-Schutsloot, Giethoorn en Dwarsgracht en de corso’s van Sint Jansklooster en Vollenhove. Maar ook de Hanzesteden Zwolle en Kampen en de karakterdorpjes Staphorst en Urk zijn leuk.”

“We zijn echt verknocht geraakt aan deze omgeving. Als we panoramahotel De Koperen Hoogte bij Lichtmis passeren op de A28 voelt dat echt als thuiskomen. En als we Belt-Schutsloot binnenrijden, wordt dat gevoel nog sterker. De inwoners van het dorp herkennen mijn werkbus met Duits kenteken inmiddels wel. We worden altijd vriendelijk begroet.” 

Werken op de camping

“Vanwege mijn bedrijf, schakelen mede campingbewoners en ook de campingeigenaren me graag in voor werkzaamheden. Onderhoud, reparaties en vernieuwing aan stacaravans, maar ook voor de bouw van nieuwe chalets. Op zo’n moment is Camping De Wieden ook doordeweeks mijn standplaats. Alles bij elkaar bevalt het ons zo goed, dat we overwegen naar deze regio te verhuizen.”

Mogen we u ook een tweede thuis aan het water bieden? Ontdek of er nog jaar- of seizoensplekken beschikbaar zijn!