Omgeving ontdekken Natuurlijk, cultureel en culinair genieten

Naast prachtige natuur, biedt de omgeving vermaak. Vanuit de rust van onze camping wandelt u zo ons levendige waterdorp binnen met een buurtsuper, eetcafés en terrassen. Om de hoek liggen Giethoorn, de Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove en de Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt. Corso’s en Gondelvaarten laten u kennis maken met cultureel erfgoed.

Camping De Wieden

Natuurlijk genieten Van Nationaal Park tot hunebed

Rust en ruimte ervaart u, wanneer u uw fiets pakt, wandelschoenen aantrekt of boot instapt. Meren, sloten en riet vormen het decor van het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden. Maar ook de kronkelende rivieren en eeuwenoude bossen van het Vecht- en Reestdal zijn dichtbij. Net als de betoverende vergezichten van het slangenlandschap van de Olde Maten.

friesland, drenthe en flevoland

Aan de Kop van Overijssel grenzen ook de provincies Friesland, Drenthe en Flevoland. U bent zo bij de Friese meren, de Drentse hunebedden, heide en schaapskooien en de kilometerslange tulpenvelden in de Flevopolder. Op een steenworp afstand van Belt-Schutsloot kunt u zo genieten van de prachtigste natuur.

Camping De Wieden

Cultureel genieten Van Hanzestad tot Hollands Venetië

Op zoek naar wat meer drukte en reuring? Ga shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen monumentale panden en een terrasje pakken op de pleinen van de Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt. Op zoek naar plaatsen waar de tijd lijkt stil te staan? Bezoek Hollands Venetië Giethoorn of de Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove, onze buurtplaatsen.

Staphorst, Urk en Corso’s

Even verderop bevinden zich Staphorst met haar klederdracht en stipwerk, maar ook de voormalige eilanden Schokland en Urk waar de historie nog steeds leeft. Cultureel Unesco-erfgoed is eveneens binnen handbereik. De corso’s van Vollenhove en Sint-Jansklooster en de gondelvaarten van Belt-Schutsloot, Dwarsgracht en Giethoorn behoren tot ’s lands beste.

Camping De Wieden

Culinair genieten Van eetcafé tot Michelinster

Een fijn ontbijt, lunch of diner vindt u op loopafstand. Van maandag t/m zaterdag koopt u bij de buurtsuper uw warme broodjes. Een taak die Eetcafé Bij Helmuth, gelegen aan de voet van de camping, zondag overneemt. Daar kunt u ook terecht voor lunch, diner, snack of ijsje. Meer eet- en drinkgelegenheden in Belt-Schutsloot? Restaurant Het Otterswold en Eetcafé De Waterlelie.

Uitgebreid tafelen

Uitgebreid tafelen is binnen handbereik. Paviljoen Aan’t Wiede en Elly’s Bistro in Wanneperveen, Het Wapen van Utrecht in Sint-Jansklooster, Het Mauritshuis in Blokzijl, ’t Kraantje of Bij Frank in Zwartsluis en Fratelli in Giethoorn zijn aanraders. Helemaal chique uit eten? Reserveer bij Restaurant De Lindenhof in Giethoorn, bekroond met twee Michelinsterren.

Camping De Wieden

Over Belt-Schutsloot Gemaakt door turfstekers, onderhouden door vissers, boeren en rietsnijders

Belt-Schutsloot ontstond rond de 17e eeuw uit een nederzetting, tijdens het afgraven van de Schutsloot richting Swarte Sluys, nu Zwartsluis. Omstreeks 1840 telde het dorpje zo’n 140 inwoners, die leefden van turfwinning. Toen de turf rond 1920 opraakte, schakelde de bevolking massaal over op visserij, vee- en rietteelt.

Schilderachtig decor

Boeren, vissers en rietsnijders wonen er nog steeds, maar recreatie domineert nu. Omdat het waterdorp lang volkomen geïsoleerd was van de buitenwereld - pas in 1930 kwam er een fietspad, waarna de echte ontsluiting volgde in 1959 - bleef het schilderachtige decor behouden. Het maakt Belt-Schutsloot een schatkamer van houten brugjes, rietgedekte boerderijen, slootjes, kleine wijden en kolkjes.

Camping De Wieden

Waarom we een camping zijn, die u raakt in het hart van De Wieden? Dankzij ervaring, gastvrijheid en comfort!

Mogen we u ook een tweede thuis aan het water bieden? Ontdek of er nog jaar- of seizoensplekken beschikbaar zijn!