We bouwden op de camping een nieuw sociaal leven op

Gerard Nieuwenhuis (71) is al sinds 2013 een vaste gast op Camping De Wieden. Met zijn vrouw Joke heeft de inwoner van Apeldoorn een seizoensplek en vrienden van het stel zijn er hun achterburen. De rust, de ruimte en de ontspanning; ze genieten er van april tot oktober bijna non-stop van sinds hun pensioen in 2015.

“Eigenlijk halen we in Belt-Schutsloot een beetje jeugdsentiment op. Als tiener al kwam mijn vrouw in het waterdorp, omdat haar ouders er iedere zomer een huisje huurden. In onze verkeringstijd ben ik het laatste jaar dat ze met haar ouders meeging ook mee geweest. Toen we met pensioen gingen, was al snel duidelijk dat we terug naar die roots wilden.”

Sloep voor de deur

“Nu we kunnen gaan en staan waar we willen, zijn we er echt heel vaak te vinden. Voor onze stacaravan ligt onze sloep. Zodra het kan, stappen we aan boord en varen we door het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ook de fietsen gaan altijd mee, want het natuurgebied is ook over land fantastisch. Met fraaie authentieke dorpjes in de buurt.”

“Onze kinderen en ons kleinkind vinden het ook schitterend om langs te komen. Als we samen de boot instappen, begint voor hen ook een dagje genieten. We kennen de sloten en meren inmiddels op ons duimpje en weten de mooiste plekjes om te zwemmen wel te vinden. Mooie momenten zijn dat.”

Vrienden als achterburen

“Vrienden van ons raakten enthousiast van onze verhalen. Toen er vijf jaar geleden een seizoenplek vrijkwam op de camping, waren ze er snel bij. Ze zijn nu onze achterburen. Samen trekken we er regelmatig op uit in de omgeving. De gondelvaarten en corso’s zijn prachtig. Maar ook de Drentse hunebedden, Giethoorn, Staphorst en Urk zijn dichtbij.”

“In de negen jaar dat we er nu staan, bouwden we een nieuw sociaal leven op. Ook met andere campinggasten gaan we goed om. Met een man of 15 gaan we aan het begin en eind van het vakantieseizoen een hapje eten. En tijdens het seizoen maken we af en toe gezamenlijke vaartochten. Voor wie wil hoor, want iedereen is vrij om te doen wat hij wil.”

Met de tijd mee

“Over de camping zelf zijn we ook heel tevreden. Sinds enkele jaren runnen de broers Benno en Helmuth de camping. Ze gaan mee met de tijd, voeren vernieuwing door en zorgen dat de camping er piekfijn bijligt. Dat maakt het op Camping De Wieden elke keer weer prettig toeven. Voor ons is het echt een tweede thuis aan het water.”

Mogen we u ook een tweede thuis aan het water bieden? Ontdek of er nog jaar- of seizoensplekken beschikbaar zijn!