Ook onze kinderen en kleinkinderen komen graag langs

Jan van der Stouw (74) is al meer dan 30 jaar vaste gast op Camping De Wieden. Met zijn vrouw woont de voormalige dakdekker om de hoek van Belt-Schutsloot in Hasselt. Toch gaat het echtpaar zodra de zon begint te schijnen naar hun tweede thuis aan het water. Het is dé plek waar het hele gezin graag samenkomt.

“Mijn vrouw en ik zijn echte campingliefhebbers. Jarenlang stonden we in Friesland op de camping. Daar hadden we een mooie tijd, maar raakten we op een gegeven moment toch uitgekeken. We waren toe aan een andere omgeving, maar ook aan een plek aan het water. Daar wilden we ons eigen bootje aan kunnen leggen.”

Vakantie dichtbij huis

“De zoektocht naar een nieuwe locatie eindigde in de jaren ’90 dichtbij huis in Belt-Schutsloot. De seizoensplek die we daar vonden had alles: een plek met veel privacy en een aanlegsteiger voor een boot. Ideaal om Nationaal Park Weerribben-Wieden te ontdekken. Daar ging een wereld voor ons open. Zelfs na dertig jaar zien we er nog nieuwe dingen.”

“Zodra de zon schijnt, stappen we in onze auto. En als het weer slecht wordt, zijn we zo weer thuis. Sinds we met pensioen zijn, is dat helemaal ideaal. We zijn inmiddels aan onze derde stacaravan toe. Om die op de plek te krijgen, was geen probleem. Dat regelden de campingeigenaren perfect. Eerst was dat Drikus, nu zijn zonen Helmuth en Benno.”

Sociale campingeigenaren

“Zij runnen de camping inmiddels een paar jaar en laten een frisse wind waaien. Net als hun vader zijn het sociale jongens, die goed contact houden met alle gasten. Zonder politieagentje te hoeven spelen, kunnen ze daardoor goed toezien op het naleven van de campingregels. Daar zijn ze wel wat scherper op dan voorheen.”

“Daarnaast bezorgen ze de camping een steeds mooiere uitstraling. Het groenonderhoud is keurig op orde, de beschoeiing en slagboom zijn vervangen en als stacaravans verouderen, gaan ze voor vernieuwing. Ook qua faciliteiten hebben we geen klagen. Stroom en water is prima voor elkaar. En als er iets is, staan Benno en Helmuth klaar om het op te lossen.”

Ontmoetingplek voor familie

“Ik maak graag een praatje met andere gasten, maar zoek het contact met hen verder niet op. We zijn meer op onszelf en daar is alle ruimte voor. Liever nodigen we familie uit. In al die jaren is camping De Wieden echt uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor de kinderen en kleinkinderen. Met een kop koffie en vaartocht maken we er voor hen een dag uit van.”

Mogen we u ook een tweede thuis aan het water bieden? Ontdek of er nog jaar- of seizoensplekken beschikbaar zijn!